Κατάταξη ενεργειακής απόδοσης
Η ενεργειακή ετικέτα

Έρχεται τον Σεπτέμβριο: Ενεργειακή ετικέτα για ηλεκτρικές σκούπες

Η ενεργειακή ετικέτα σας βοηθά να κατανοήσετε την ενεργειακή απόδοση και αποτελεσματικότητα μιας ηλεκτρικής σκούπας. Τίθεται σε εφαρμογή από την 1 Σεπτεμβρίου 2014. Ακολουθεί απεικόνιση της
ενεργειακής ετικέτας.

1. Ενεργειακή απόδοση
Βασίζεται κυρίως στην ενεργειακή κατανάλωση αλλά επηρεάζεται και από το επίπεδο απορρόφησης.

2. Ετήσια ενεργειακή κατανάλωση
Αναφέρεται στην ποσότητα ενέργειας που θα καταναλώσει η ηλεκτρική σκούπα κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Η ενεργειακή ετικέτα

3. Εκπομπές
Αναφέρεται στην ποσότητα σκόνης που εξέρχεται από την ηλεκτρική σκούπα.

4. Επίπεδο θορύβου
Αναφέρεται στο επίπεδο θορύβου (ντεσιμπέλ) που παράγει η συσκευή.

5. Επίπεδο απορροφητικότητας σε χαλιά-μοκέτες
Αναφέρεται στην ποσότητα σκόνης που απορροφά η συσκευή από χαλιά-μοκέτες

6. Επίπεδο απορροφητικότητας σε δάπεδα
Αναφέρεται στην ποσότητα σκόνης που απορροφά η συσκευή από δάπεδα και σχισμές.

James Dyson

"Η πραγματική αποτελεσματικότητα δεν κρίνεται μόνο από την καλή ενεργειακή κατάταξη, είναι κάτι περισσότερο. Είναι η δημιουργία "απλών" συσκευών που διατηρούν υψηλή απόδοση, δεν δημιουργούν απορρίμματα και δεν υποκρύπτουν από τον χρήστη τα επιπλέον κόστη που προκύπτουν κατά τη διάρκεια ζωής των συσκευών."

Για να βρείτε μια πραγματικά αποδοτική ηλεκτρική σκούπα, δείτε πέρα από την ενεργειακή ετικέτα.

Για να βρείτε μια πραγματικά αποδοτική ηλεκτρική σκούπα, δείτε πέρα από την ενεργειακή ετικέτα.

Επιλέξτε μια σκούπα με σταθερή απόδοση

1. Επιλέξτε μια σκούπα με σταθερή απόδοση.

Η ενεργειακή ετικέτα αξιολογεί τις ηλεκτρικές σκούπες με άδεια σακούλα η κάδο. Στην πραγματικότητα, η σκόνη προκαλεί στις περισσότερες σκούπες, τη μείωση απορροφητικότητας. Αυτό σημαίνει ότι, η κλάση που αναγράφεται στην ενεργειακή ετικέτα της ηλεκτρικής σκούπας, ίσως να μην ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας. Σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την Dyson, όταν μια σκούπα χάνει την απορροφητικότητά της, τότε η ικανότητα απορρόφησης που αναφέρεται στην ενεργειακή ετικέτα, μπορεί να μειωθεί έως και πέντε κλάσεις, κατά τη χρήση στο σπίτι.

Επιδιώκοντας μια καλύτερη ενεργειακή ετικέτα

Επιδιώκοντας μια καλύτερη ενεργειακή ετικέτα

Η Dyson έχει υποβάλει την ενεργειακή ετικέτα για δικαστικό έλεγχο στο Ευρωπαικό Γενικό Δικαστήριο. Για να εξασφαλίσουμε ότι η ενεργειακή ετικέτα θα βοηθήσει πραγματικά τους πελάτες μας, προτείνουμε να λαμβάνουν υπόψη τους την απόδοση της ηλεκτρικής σκούπας, όταν έχει δοκιμαστεί και έχει εισχωρήσει σκόνη στο εσωτερικό της. Με αυτό τον τρόπο, θα κρίνει την απόδοσή της από τον τρόπο λειτουργία της μέσα στο σπίτι και όχι μόνο από ότι αναγράφεται στο ράφι του καταστήματος.

Η ενεργειακή απόδοση είναι σημαντική - αλλά δε θα σας εξοικονομίσει και πολλά χρήματα…

Η ενεργειακή απόδοση είναι σημαντική - αλλά δε θα σας εξοικονομίσει και πολλά χρήματα…

Επιλέγοντας μια ηλεκτρική σκούπα ενεργειακής κλάσης Α, αντί για μια ηλεκτρική σκούπα ενεργειακής κλάσης G, υποθέτετε ότι το λειτουργικό της κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο. Στην πραγματικότητα, όμως, η διαφορά στον λογαριασμό ρεύματος θα είναι μόνο €4.97 ανά χρόνο (€24.85 για πέντε χρόνια). Επιλέγοντας λοιπόν ένα μοντέλο υψηλότερης κλάσης δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τσέπη σας.

…για πραγματική οικονομία, απαλλαγείτε από τα κρυμμένα κόστη

…για πραγματική οικονομία, απαλλαγείτε από τα κρυμμένα κόστη.

Ορισμένες σκούπες, για να συλλέξουν τη σκόνη βασίζονται σε σακούλες και φίλτρα. Το κόστος αντικατάστασης αυτών μπορεί να αγγίξει τα €329 στα πρώτα πέντε χρόνια ζωής της σκούπας.

Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών, μια ενεργειακή κλάση Α ενδέχεται να σας επιφέρει μια οικονομία στο ρεύμα της τάξης των €24.85. Αλλά θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε σχεδόν δέκα φορές περισσότερα χρήματα επιλέγοντας μια σκούπα που δεν χρειάζεται σακούλες και φίλτρα και άρα δεν έχει επιπλέον κόστη.

 Αναλογιστείτε το ευρύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον

3. Αναλογιστείτε το ευρύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Οι ηλεκτρικές σκούπες που χρησιμοποιούν αναλώσιμα παράγουν απόβλητα που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Στην Ευρώπη μόνο, 126 εκατομμύρια σακούλες και φίλτρα καταλήγουν σε χωματερές ή πρέπει να αποτεφρώνονται κάθε χρόνο. Η ενεργειακή ετικέτα δεν λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Όλες οι ηλεκτρικές σκούπες Dyson έχουν σχεδιαστεί για να είναι αποδοτικές

Όλες οι ηλεκτρικές σκούπες Dyson έχουν σχεδιαστεί για να είναι αποδοτικές.

Όλες οι ηλεκτρικές σκούπες Dyson διατηρούν την αποδοτικότητά τους στο σπίτι, χωρίς να χάνουν απορροφητικότητα και χωρίς επιπλέον κόστη ή απορρίματα που προκαλούνται από σακούλες και φίλτρα. Οι ηλεκτρικές σκούπες Dyson είναι σχεδιασμένες για να εξασφαλίζουν αποδοτικότητα που δεν αναγράφεται στην ενεργειακή ετικέτα.

Σημεία πώλησης
Κορυφαίοι στην εκστρατεία για αποδοτικά μοτέρ

Η Dyson ηγείται της εκστρατείας για αποδοτικά μοτέρ.

Η Dyson δεν έχει σχεδιάσει ποτέ μοτέρ ισχύος άνω των 1600W. Προωθήσαμε την εκστρατεία για τα όρια ισχύος στα μοτέρ των ηλεκτρικών σκουπών και καλωσορίζουμε το γεγονός ότι η ενεργειακή ετικέτα εισηγείται τη μέγιστη ισχύ στις νέες ηλεκτρικές σκούπες, εξασφαλίζοντας το όριο της ισχύος στα 1600W προκειμένου να μειωθεί η ηλεκτρικής τους κατανάλωση.

Απλές μηχανές

Απλές μηχανές

Η Dyson δημιουργεί συσκευές που λύνουν προβλήματα, με αποτελεσματικότητα. Εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο την ισχύ από κάθε Watt και κάθε γραμμάριο υλικού, μειώνοντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Απαλλαγήκαμε από τις δαπανηρές σακούλες και τα φίλτρα και σχεδιάσαμε αποτελεσματικά ψηφιακά μοτέρ τα οποία εξοπλίζουν τις ελαφριές και υψηλής-απόδοσης φορητές
μας σκούπες.

;